Omat säästövinkit

En ole aina ollut hyvä raha-asioiden hoitamisessa, vaikka eurojen pyörittely on ollut lempipuuhaa jo pienestä asti. En vain ole osannut kohdistaa varojani oikeisiin asioihin. Voihan häpeä, kun ajattelinkin, mihin kaikkeen olen eurojani tuhlaillut! Koska tätä nykyä mulla on ihan oikeitakin tavoitteita rahan suhteen, olen alkanut noudattamaan säästeliäämpää linjaa. Neljä asiaa on auttanut mua kirimään säästötavoitteissani.

1. En omista autoa
Kaikista säästövinkeistä tämä on kyllä se ykkönen! En ole ikinä omistanut autoa, joten arvatkaapa vain kuinka monta euroa on tullut säästettyä, kun ei ole tarvinnut huolehtia bensoista, vakuutuksista, huolloista ja ylläpitokustannuksista. Toki, tämä on edellyttänyt sitä, että asun pääkaupunkiseudulla hyvien palvelujen ja loistavan julkisen liikenteen varrella.

2. Siirrän säästöön menevät eurot heti palkkapäivänä
Korostan sanaa heti! Muuten tästä hommasta ei kyllä tulisi yhtään mitään! Out of sight, out of mind. Mulla on auki muutama tili: on ASP-tiliä, matkatiliä, puskurirahastoa ja muuta. Käyttelytili on ainoa, joka on yhdistetty korttiin. Tällä taktiikalla varmistan sen, ettei korttia tule vingutettua miten lystää.

3. Tarkistan tiliotteen lähes päivittäin
Kyllä! Osaan pankkini etusivun jo ulkoa. Säännöllinen vierailu verkkopankissa muistuttaa omista tavoitteista ja unelmista raha-asioiden suhteen. Hyvä tapa saada kattava kuva omasta rahakulutuksesta on päivittäin tarkistaa käyttelytilin summa. Jaan sen jäljellä olevilla päivillä (ennen palkkapäivää), mikä puolestaan auttaa hahmottamaan käytettävissä olevat eurot paremmin.

4. Olen vähentänyt kahvila- ja ravintolakäyntejä
Tätä asiaa en suoraan sanottuna ikinä osannut itseltäni odottaa! Mä olen aina ollut se tyyppi, joka kahvittelee lähes päivittäin töiden jälkeen. Yhteen kahvittelutuokioon saattaa hyvinkin hurahtaa lähes kymppi päivässä, mikä tarkoittaa noin 50 euron menetystä viikossa. Miten sain itseni vieroitettua moisesta tavasta? Syön välipalan ennen kuin pakenen työpaikalta kotia kohti.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen onkin se tärkein. Omistan kyllä nykyään auton, mutta monta vuotta olin ilmankin. Yksi hyvä on ostaa myös tavaroita esim. elektroniikkaa käytettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toistaiseksi tarvetta autolle ei ole ollut. Toki tilanne voi muuttua milloin vain, mutta nyt nautin tästä autottomuudesta :)

      Poista