Kauppatieteiden opiskelijan arkea

Hellurei!

Mun on tehnyt mieli jo useaan otteeseen tehdä tällainen postaus, jossa paljastan hiukan yliopisto-opiskelijan elämää. Se eroaa aika paljon totutusta kokopäivätyöläisen arjesta, joten mieluusti vähän valaisen mun normaalin päivän aikataulujani ja tekemisiäni. Ehkäpä joku innostuu tämän pohjalta myös anomaan opintovapaata (vitsi, tavallaan)! Siispä, sen pidemmittä puheitta, tervetuloa seuraamaan arkeani:

klo 9.30 Herätys! Mun kello pirisee aina puoli kymmeneltä, ellei kalenterissa ole muita menoja sovittuna. Tänään on luvassa espanjan tunti ja raportin kirjoitus aiheesta "Supplier Relationship Management"

klo 10.00 Muutama torkutus ja nousen sängystä. Aamupäivä on omistettu (lähes poikkeuksetta) aamupalalle, siivoukselle ja kiireisille töille/päätöksille. Laitan viestitse kaverille näytille mun eilen illalla väsäämäni PowerPoint-esityksen.

klo 10.40 Tasan tunti bussiin! Ahteri nousee penkiltä ja mä suuntaan vessaan harjaamaan hampaita, pesemään naamaa ja meikkaamaan. Taustalla soi aina menevä musiikki. Vaatteet kiskaisen muutamassa minuutissa ja lähden valumaan kohti bussipysäkkiä.

klo 12.00 Bussi parkkeeraa yliopiston eteen. Suuntaan aulaan, nappaan teen matkaan ja vaihdan kuulumisia kavereiden kanssa. Espanjan tunti alkaa klo 12.15.

klo 13.45 Espanjan tunti loppuu! Huh, miten mä ikinä saan mahdutettua nämä kaikki asiat päähän ennen tenttiä (johon on puolitoista viikkoa aikaa iik!). Tunnin jälkeen lähdetään nauttimaan lämmin lounas - opiskelijahintaan eli 2,60 euroa!

klo 14.45 Tunti vierähtää nopeasti kavereiden kanssa höpötellen. Tämän jälkeen suuntaan kirjastoon. Muutama tunti kuluu koulutehtäviä pähkäillen. Palautan lopulta PowerPoint-esitykseni.

klo 16.15 Bussi lähtee yliopiston edestä. Onneksi tänään ei tarvitse käydä kaupassa. Suuntaan siis suoraan kotiin.

klo 17.00 Yleensä tähän aikaan teen jo muita koulutehtäviä, mutta tänään mä halusin vähän huilata ja katsoa leffan. Netflixistä valikoitui 12 apinaa. Katson leffaa ja syön samalla riisiä ja papuja tomaattikastikkeessa. Onneksi löytyi myös muutama suklaapala keittiön kaapista!

klo 19.30 Leffa loppuu ja jään hetkeksi makoilemaan sänkyyn kissa kainalossa. Pieni syyllisyys painaa: olisko sittenkin pitänyt kirjoittaa raporttia leffan sijasta?

klo 20.00 Aloitan raportin kirjoittamisen. Aika myöhään, tiedän! Luen yhden artikkelin ja summaan tärkeitä pointteja. Huh, vielä 3 artikkelia lukulistalla. Säästän ne tuleville päiville. Sovin itseni kanssa, että tällä viikolla pitää saada loputkin artikkelit luettua!

klo 23.00 Selailen vielä vähän blogeja, vlogeja ja muuta hauskaa. Kirjoitan myös tätä postausta ja muistelen, mitä kaikkea päivän aikana tulikaan tehtyä. Sitten tiskaan pikaisesti päivän astiat ja suuntaan suihkuun.

klo 00.30 Valahdan sänkyyn, mutten suinkaan vielä nukahda. Selailen puhelinta vielä ainakin puolisen tuntia. Harvemmin nukahdan ennen yhtä.

2 kommenttia:

  1. Oi ja voih, ollapa taas opiskelija! Itsellä kyllä loppuvaiheessa tai ajoittain päivät olivat pitkiä ja työntäyteisiä ja vaativat aikataulutusta. Silloin tällöin kuitenkin pääsi nukkumaan pitkään tai toisaalta tekemään tehtävät silloin kun energiaakin oli, joskus myöhään illalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla venyy illat yleensä pitkiksi - puhumattakaan siitä, että myös viikonloppuisin tulee pakerrettua opintojen parissa. Mutta kuten sanoit: hommia tulee tehtyä silloin, kun on oikeasti sitä energiaa! Välillä on toki ikävä työelämän säännöllisyyttä, mutta toistaiseksi nautin tästä asetelmasta :)

      Poista